Livet som student


När man studerar på högskola eller universitet känner nog många igen sig i att ha en tight budget och ibland behöva överleva på snabbnudlar i slutet av månaden. I dessa stunder tänker nog många att det hade varit skönt att vinna stormiljonen på lotto som man ändå aldrig spelar eller bara att ha ett extrajobb vid sidan om, som man antagligen är för trött för att ha men måste för att kunna ha råd. Då kan det vara skönt att jobba med ett flexibelt jobb som läxhjälp för yngre barn i grundskolan eller högstadiet, men även i andra nivåer om man hellre skulle föredra det.
Eftersom man redan är en erfaren student som vet hur tungt det kan vara att plugga till tentor och diverse andra uppgifter, kan man med största sannolikhet hjälpa någon eller flera som har det svårt att plugga till sina prov. Ett enkelt sätt att tjäna in lite extra pengar på.

Var hittar man jobben?

Idag finns det flera olika webbsidor på nätet som erbjuder extrajobb inom läxhjälp både på distans och genom närträffar. Jobben fungerar på det viset att man registrerar sig på den hemsidan man finner intressant. När man skapat en profil och fyllt i viktig information om sig själv, blir man sedan matchad med en elev som behöver hjälp med just de ämnena som du är extra bra på. Vanligtvis brukar en lektion vara i ungefär 120 minuter och ofta är det ämnen som svenska, matte, engelska men ibland naturkunskap och samhällskunskap som det handlar om. Framförallt när det kommer till att undervisa lite yngre barn.

Om man har undervisning med närträffar åker man vanligtvis hem till eleven och studerar tillsammans, alternativt att man ses på en annan angiven plats som exempelvis ett café eller bibliotek. Om man däremot väljer att undervisa elever på distans sker det främst via datorn då man sitter med både webbkamera och headset för att kunna se och prata med personen som man har lektionen med. Denna typ av undervisning föredrar oftast lite äldre elever från högstadiet och uppåt.

Att undervisa på distans kan vara en skön variant för dig som har ett tight schema och inte alltid vet vilken tid på dygnet du kan dyka upp och undervisa hos din elev. Men genom distans gör detta att ni båda får ett mer flexibelt schema som man kan anpassa bättre efter varandra.

Fördelar med yrket


Att jobba med läxhjälp gynnar på fler sätt än vad man tror. Förutom att man får en bra merit på sitt CV utvecklar man även sina egna kunskaper inom ämnet som man undervisar i. Dessutom får man hjälpa andra som kommer uppskatta det man gör för dem. Helt enkelt en riktig win-win-situation för båda parterna.